Forældre-info Par3 junior


Som forældre, og specielt som forældre til "nye" juniorer, der deltager junioraktiviteterne i HGC, kan det godt være svært at overskue, hvad man egentlig skal gøre, og hvad der forventes af forældrene. 

Vi har derfor lavet denne velkomstfolder: “information til nye forældre”

Rigtig hjertelig velkommen som Par3 spiller i HGC’s juniorafdeling! 

Med venlig hilsen 

Lisa Drevsholt Ditlevsen kontakt

Forældre forventes at:

-Sørge for at juniorspilleren møder til træning og er klar 15 min. før træning ved juniorlokalet. Vi bruger de 15 min inden træning til opvarmning! Kan variere fra hold til hold, men afstem med træner og holdleder.

-Sørge for at juniorspilleren har det nødvendige golfudstyr. Trænere og Juniorleder samt personalet i pro-shoppen rådgiver gerne om udstyr.-Sørge for at spilleren møder op i tøj (polo) og sko der egner sig til golfspillet og vejret og som er i overensstemmelse med klubbens dresscode. (klipklappere, badesandaler, bare maver og bukser der hænger ned om knæene mv. er ikke ok!)

Årets aktiviteter

Øvrige aktiviteter:
 
  Sommer Camp (GFO) afholdes i uge 26.
  Efterårsugen i Uge 42, tirsdag til fredag

Storbanespillere

Hvad skal der til for at blive storbanespiller? Den røde tråd

Ansvarlig: Lisa Ditlevsen – e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.- mobil 26133208

Hvad skal der til for at blive storbanespiller? For at sikre at de nye spillere der skal til prøve på den store bane har et vist niveau, så er der nogle færdigheder der skal være på plads.For at give et bedre udgangspunkt for at komme på storbane har par 3 spilleren mulighed for at spille en række øvelsesrunder på den store bane (første 9 huller).

Øvelsesrunder på den store bane kan påbegyndes, når Par 3 spilleren er i handicap 29 og par 3 træneren har sagt god for at spilleren er klar. Øvelsesrunder skal spilles sammen med en spilleberettiget til storbane, voksen eller ung minimum 14 år.

Der må kun være 2 Par 3 Junior pr. bold. Øvelsesrunder afvikles på faste tidspunkter se i Golfbox for den pågældende lørdag, hvor der reserveres 2/3 tider. Markøren (voksen eller ung min. 14 år) må godt spille med.

Målet med øvelsesrunder er at sikre at den kommende prøvespiller har opnået et vist kendskab til banen, har fået en god fornemmelse for længderne og vænnet sig til at slå mange slag fra græsunderlag.

Det er et stort skridt at gå fra par 3 banen til den store bane, hvor flaget flere steder ikke kan ses fra tee-stedet og der skal bruges et helt nyt arsenal af køller for at nå green. Der opfordres derfor til at udnytte muligheden for øvelsesspil. Ligeledes forventes det at spilleren har kendskab til regler og etikette.

Der vil ikke være regulering af handicap på øvelsesrunder. Tilmelding til øvelsesrunder og den afsluttende prøverunde på Golfbox.

Herefter overgår par 3 junioren til at være storbane junior. Sekretariatet tildeler spilleren et nyt medlems- og dgu-nr. og sender nyt bagskilt og faktura med posten til brug for spil på den store bane, hvor der venter flere prøver.

For mere information, se Den røde tråd - de 6 niveauer

Rigtig god fornøjelse.

Hilsen
Lisa Ditlevsen

Handicap system

Handicap system - Par 3 banen, gælder kun for spillere som ikke har hcp på stor bane.

Det kan være svært for børn og forældre at finde ud af, hvordan handicapsystemet fungerer. Derfor har vi lavet denne vejledning.

Når man skal finde ud af hvor mange ekstra slag spilleren har på banen, bruges en konverteringstabel (se nedenfor).

Gør følgende:

1) Find ud af om du er en dreng eller pige (indtil videre ikke så svært, vel?)

2) Find dit handicap i Handicap kolonnen og aflæs derefter antal slag i "Slag" kolonnen. fx. Adam har handicap 54 og får derfor 46 slag Bodil har handicap 34 og får derfor 29 slag

Bemærk, at antal slag er for 18 huller! Derfor skal du nu dividere antallet af slag med 2. Det betyder at drengen ovenfor nu har 46/2=23 slag på 9 huller. Pigen har 29/2=14,5 (som rundes op til 15) slag på 9 huller.

3) Nu skal slagene fordeles. Det er der mange der synes er svært. Derfor har vi nedenfor forsøgt at forklare det så enkelt som muligt. Vi bruger eksemplerne med Adam og Bodil fra før.

På scorekortet kan man se hulnummer (1-9) og en nøgle ud for hvert hul. Dette kan også hedde hcp eller index. Det fortæller noget om hvor svært hullet er. Jo lavere nøgle, desto sværere er hullet.

Den Nemme (men lidt mere tidskrævende)

Du tager nu scorekortet og begynder at sætte en streg ud for hvert hul, hvor du starter med Nøgle 1 og går op til 9. Dette gør du indtil du har brugt dine slag. Adam skulle sætte 23 streger og Bodil skulle sætte 15.

Hvis du har gjort det korrekt skal Adam nu have 3 streger på hullerne med nøgle 1,2,3,4,5 og 2 streger på resten.

Bodil burde have 2 streger på hullerne med Nøgle 1,2,3,4,5 og 6, og 1 streg på resten af hullerne.

Konverterings tabeller

Disse konverterings tabeller er kun for spillere som ikke har et handicap på stor bane.

par 3 d h

par 3 d p

Sociale aktiviteter

-Deltage sammen med spilleren til de sociale aktiviteter, hvor der er inviteret forældre med. F.eks. til træning, kick start, sommer camp, efterårsuge, fællesspisning v. fredagsmatcher mm. Det er ikke en forudsætning at forældrene selv spiller golf, men dét at forældrene deltager og på den måde lærer golfspillet at kende, vil øge de unge's glæde ved spillet. 

-Sørge for at juniorspilleren deltager i så mange sociale aktiviteter som muligt i golfklubben. Golf kan godt være et "ego-spil", men det ønsker vi bestemt ikke at fremme. Tværtimod ønsker vi at spillerne kan lære hinanden at kende, også uden for banen. Det giver langt større glæde til såvel træning som turneringer og nogle gladere børn.

-I det omfang det er muligt, tilbyde sin hjælp til aktiviteterne i klubben. Det kan f.eks. være praktisk hjælp ved træning, sommer camp/GFO, efterårsuge, fredagsmatcher, kickstart.

-Holder sig orienteret om juniorafdelingens aktiviteter; træning, turneringer og sociale aktiviteter.

Det kan ske ved at:

-Følge med på HGC' Sportsafdelings webside.

-

Slutteligt har DGU udarbejdet en god forældre vejledning der er meget informativ.
daendenosv