29 03 2016 4

Der bliver dresset fairways i den kommende tid, det vil komme til at foregå på denne måde, at der bliver dresset en til to eller flere fairways ad gangen. Det har også noget med vejret at gøre - det skal være godt vejr for at få den optimale effekt. Når det er godt vejr, så er der også mange spillere på banen. Derfor er det vigtigt, at spillere og greenkeepere skal samarbejde, og det er jeg sikker på kan lade sig gøre.

Der bliver lagt 5 mm sand ud på fairway. Dette lyder ikke umiddelbart af meget, men vil kunne mærkes, når man spiller, indtil græsset har vokset sig over sandet. For at få bedre udnyttelse af det sand vi spreder ud, kommer der en maskine som rusker hele overfladen på fairway, hvor sandet ligger. Den hjælper også til med, at få sandet ned i de huller den laver, og de revner der bliver i jorden. Denne proces er for at få en tørrere overflade og mere ensartet spilleoverflade.

Efter ruskeren, er overfladen temmelig løs og ujævn. For at få styr på overfladen igen, kører vi med vores såmaskine der sår 0,5 kg pr. 100 m2. Den er udstyret med en stor trommel som ligger det hele på plads, så det bliver en jævn overflade igen.

Som det sidste, i hele denne proces, kommer der en traktor med en bred kost som får det sidste sand på plads.

Søren